Tek je počelo: Lekler odbio timska naređenja u Bahreinu

> 18:02

Tokom nedeljne trke za Veliku nagradu Bahreina, mladi Šarl Lekler je odbio timska naređenja da ostane dva kruga iza Sebastijana Fetela.

Bilo je vreme - Totenhem novu eru kreće na novom stadionu!

Šarl Lekler je nakon osvojene pol pozicije i dobrog tempa na trci u Bahreinu zbog kvara cilindara na svom motoru na kraju završio kao trećeplasirani, a kako se navodi on je prekršio direktne timske naredbe tokom ove trke.

Očigledno je bilo da se Sebastijan Fetel mučio sa vožnjom Ferarija, kao i da je Šarl Lekler bio brži, što je on i poručio svom timu preko radija, da bi oni imali na to spreman odgovor preko radio poruke koju nismo imali prilike da čujem tokom TV prenosa.

"Brži sam, momci" , poručio je Lekler Ferariju aludirajući na situaciju na stazi, da bi mu inženjer odgovorio sa jasnim uputstvima šta treba da uradi. "Razumem. Ostani na toj poziciji još dva kruga. Ostani na toj poziciji još dva kruga", poručili su mu iz Ferarija.

Fetel je bio sve sporiji i sporiji, razlika između dva vozača sve manja i manja, pa je uz pomoć DRS–a i zavetrine Šarl Lekler obišao iskusnijeg kolegu zanemarivši timska naređenja izdata nedug pre njegovog manevra.

"Samo sam im poručio da sam bio brži i to je to. Dobio sam odgovor da ne menjam ništa dva kruga, da bih na pravcu imao lepu priliku za preticanje i učinio sam upravo to, samo sam se trkao", rekao je Lekler posle trke.

JOŠ SPORTA:

Maskerano stao u Mesijevu odbranu: "Svi gledaju samo da kritikuju Mesija"

Prvo ga trejduješ, pa onda osuješ paljbu na njega zbog izjave - Ivica Zubac na udaru američkih medija!

"Nadam se da brutalni pritisak neće uticati na sudije koje će imati težak posao"

Spektakl u Srbiji - Brazil u najjačem sastavu dolazi na megdan "Orlovima"