Srbiaj protiv Velsa igra važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji

"Orlovi" igrajte fudbal i ne mislite na nas!

> 15:12

„U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.“ Kao mantru bi trebalo ponavljati ovu rečenicu tokom narednih dana, jer kako god da okrenete sutrašnji meč moraćete barem jednog njenog dela da se pridržavate. Srbi su skloni preterivanju, za tren oka te uznesu u oblake, još brže te sa njih bace da bi tresnuo u blato neke kaljuge u okolini kafane kod Kruševca.

Jedino pobeda se računa. Da mi je dinar svaki put kada sam to čuo ovih dana, imao bih za jedan pristojan tiket kod drugara u kladionici planetwin365. Ne, sve se računa. Pobeda, nerešeno, poraz. Tri ishoda magične igre, i u zavisnosti od taktike, sportske umešnosti, pa i (što ne reći?) sreće, zavisi kako će se sutrašnja utakmica protiv Velsa završiti. Istina je da bi pobedom nad Velsom, izbacili jednog prilično jakog konkurenta iz igre za dalji plasman, ali prosto mi kao navijači, sportski radnici, i sami igrači na terenu moramo biti svesni da nam u goste ne dolazi ekipa Malte (sa dužnim poštovanjem prema njima), i da će biti potrebno mnogo znoja da bi se zabeležila pobeda.

Ma sa Velsom ćemo lako. Vidite, i nećemo baš. Velšane sa klupe predvodi Kris Koleman, čovek koji je od jedne, slobodno možemo reći, gubitničke nacije, napravio ekipu koja je bila pravi hit na proteklom Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Većina njihovih igrača igra u najjačoj ligi na svetu, Premijer ligi, i dovoljno je pomenuti imena Ešlija Vilijamsa, Arona Remzija, Džoa Alena ili Sema Vouksa, da shvatite da za našu selekciju ovo neće biti uopšte lak zadatak. Istina je da će im strašno nedostajati Geret Bejl, a po poslednjim informacijama iz tabora Velsa, ni Robson Kanu, ali opet je to ekipa kojoj treba ukazati dužno poštovanje.

Naša reprezentacija igra odlično u ovim kvalifikacijama, i možemo slobodno reći da je to malo ko očekivao, i zato je posle početne apatije interesovanje za ovaj meč ogromno. Srbija igra na gol više, samim tim i očekivanja navijača rastu, ali prosto, smatram da je neophodno i da smo u obavezi kao nacija da podržimo reprezentaciju Srbije i onda kada im ne ide tako dobro, jer mi drugi tim nemamo. I zbog toga me delimično i raduje ova euforija koja se stvorila na utakmici sa Velšanima. 

Međutim, mi smo na pola puta. Očekuju nas pored sutrašnje utakmice još četiri važna meča, koja takođe moramo dobro odigrati da bismo mogli da se nadamo da ćemo rezervisati svoje mesto u Rusiji, koje bi nam donelo prvo učešće na velikoj smotri još od one Antarine generacije koja je igrala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Za naše momke bi na kraju svega bilo najbolje da zaborave na sve ono što se pisalo prethodnih nekoliko dana po medijima. Da se koncentrišu na rivala, a da na nas jednostavno zaborave. Uostalom, svedoci smo da kada smo hrlili u patriotizam, i iskazivali emocije jedni prema drugima, da smo padali na najvažnijim ispitima.

Zato nam više ne morate govoriti koliko vam je važno da pobedite u dresu Srbije. Jednostavno učinite to. Ali zbog vas, ne zbog nas. A mi ćemo se već radovati, onoliko koliko najviše budemo mogli.

PIŠE: Vladimir Danilović

Još sporta:

Murinjo daje 150 miliona! Dva vruhunska napadača stižu na "Old Traford"! 

Murinjo se hvata za glavu! Inter odbio 40 miliona! 

Čeka se odgovor! Ibra dobio ponudu iz Bundeslige! (FOTO) 

Sevale pesnice, neki ostali i bez zuba! Italijanski obračun u BIH! (FOTO, VIDEO)