Derbi među najvatrenijim kladioničarima

Gledali smo derbi u kladionici Planetwin365

> 12:40

Derbi. Ovakvu vrstu utakmice je jednostavno nemoguće sa pravim uživanjem posmatrati kod kuće. Ako već niste u prilici da budete na samom stadionu, gde ćete izvesno najbolje osetiti atmosferu koju „naš najveći praznik fudbala“ sa sobom nosi, onda sa sigurnošću mogu da tvrdim da je pravi izbor za vas omiljeni kafić ili kladionica.

Ja sam se odlučio za kladionicu, jer osim što se u njima okupljaju „najbolji poznavaoci sporta“ u Srbiji, želeo sam da pratim i one „sporedne“ stvari, poput onoga šta se najviše igra u određenom trenutku. Naravno, izabrao sam jednu od Planetwin365 kladionica u Kragujevcu, skorije otvorenu, jer sam bio siguran da će me osim dobre atmosfere, hladnog pića i ljubaznih radnika, sačekati i najbolje kvote, u šta sam imao i lično prilike da se uverim, ali nisam uspeo da se naplatim, jer sam slavno promašio već prvi par na tiketu.

Kada sam zauzeo svoje mesto ispred televizora, nekih pola sata pre početka meča, u samom objektu je već bilo zauzetih par stolova, i za svakim od njih su se užurbano sastavljali tiketi pred sam početak meča. Od ljubaznog osoblja kladionice, saznao sam da je tokom dana najviše uplata bilo na pobedu Crvene Zvezde, kao i na igru 3+. Kladioničari su očekivali dosta golova.

Kladionica Planetwin365
Kladionica Planetwin365

Nekoliko minuta pre početka meča, kladionica je već bila prilično popunjena, i svi smo sa velikom pažnjom očekivali početak meča. Ulazak igrača na teren je propraćen aplauzima, i već tada mi je bilo jasno da kada se igra derbi nema neutralnih, a ja sam bio među dvadesetak prilično raspoloženih navijača Crvene Zvezde.

„Ne brini, nećemo ti ništa. Partizan i onako gubi ovu utakmicu“, tešio me je Igor, koji je došao da mi pravi društvo tokom ovog malog pohoda.

Kako je utakmica počela fokusi sa Planetwin365 flash magazina, teleteksta i brojeva, preusmerili su se na televiziju gde se emitovao derbi. Svi su sa velikim nestrpljenjem očekivali šta će se desiti. U najmanju ruku nepažljivi start Evertona je sve digao na noge, već na samom startu meča.

„Šta? Samo žuti karton? Pogledaj ovo, pa ovo je bilo za zatvor, trebao mu je dati crveni karton“, uskomešao se razgovor već na samom startu utakmice.

Utakmica je odmicala, igra se zahuktavala, a tako i atmosfera u objektu Planetwina. Ustajanja sa stolica, velika očekivanja prilikom zaista brzih i opasnih Zvezdinih napada, preko Kange, Pešića i Boaćija, ali i zatim uzdasi razočarenja, kada je lopta završavala pored gola, ili u rukama golmana Stojkovića. Nedostajao je golman ovog kalibra Partizanu.

Sa druge strane, Tavambin pad u šesnaestercu, a zatim i simuliranje Marka Jankovića prilikom koga je dobio žuti karton, izazvalo je salvu negodovanja.

„Gledaj ovih Grobara, samo se valjaju po terenu i traže penal“, začuo se komentar iza mojih leđa.

Najviše uzbuđenja, izazvala je prečka koju je pogovio napadač Zvezde Pešić, nekoliko minuta pred kraj prvog poluvremena.

„Evo ga! Evo ga!“, poustajali su mladići pored mene, ali su se istog trenutka vratili nazad u stolicu sa rukama na licu ili glavama. Bila je to najbolja prilika na čitavom meču. Sudija Grujić je odsvirao kraj prvog poluvremena.

„Imamo ih, Partizan igra loše. Gol visi u vazduhu, i moramo to iskoristiti“, samo je sublimacija razgovora vođenih tokom poluvremena. Oni hrabriji su poleteli ka šalteru za uplatu tiketa. Činilo im se da je kec na Zvezdu sada već izvesniji, a sasvim se dobro plaćao.

 Tokom drugog poluvremena na terenu nešto drugačija slika. Utakmica se igrala bez pravih šansi, uglavnom na sredini terena, pa je i tenzija među nama nekako pala.

„Ubacio sam 200 dinara da kupim pivo, a izbacilo mi je samo jedno. Pojeo mi automat sto dinara“, žalio se Igor.

Negde tamo pred kraj utakmice, Grujić je svirao faul, nad jednim od igrača Crvene Zvezde u blizini šesnaesterca, i tada smo svi očekivali opasan udarac ka golu Stojkovića.

„Dajte loptu Milijašu, zbog ovakvih situcija je i ušao u igru“, priželjkivali su ljudi oko mene.

Loptu je uzeo Donald, a ona se samo od živog zida „crno-belih“ odbila u aut.

„Čoveče, zašto ti, kad je tu Milijaš?“, ostalo je pitanje bez odgovora da visi u vazduhu.

Kada je sudija Grujić odsvirao kraj, nekako smo se u tišini razišli, potpuno indiferentni prema ovom nepopularnom rezultatu. Do nekog novog viđenja, i prilike da svoje znanje pretočimo u pare uz šansu za klađenje koju nudi kladionica Planetwin365.

PIŠE: Vladimir Danilović

Još sporta:

"Delijama" laknulo! Kanga ostaje uz novi ugovor!

"Večiti" zaratili oko napadača!

"Milioneri" doveli zamenu za Dembelea!

Đurđević menja boje! Partizanu 2,5 miliona evra!