Kolumna: Željko Vučković

Kolarov – vreme je i za priču van terena

> 20:56

Kažu da je ćutanje zlato, pogotovo ako nemaš ništa pametno da kažeš, ali izgleda da nije uvek baš tako! Ne znam koliko je pravih zaljubljenika u fudbal primetilo da posle sjajne pobede Srbije u Dablinu protiv Republike Irske nigde nije mogla da se pročita izjava Aleksandra Kolarova, čoveka koji je „zakucao projektil pod prečku" o kojem će se dugo pričati, ali znam da je vreme da njegov bojkot srpskih medija prestane.

Mogu da razumem kad se naljuti na tabloide kad pišu o tome kako je iz vanbračne veze dobio sina ili da se bahati kupovinom „Bentlija", koji je, btw, kako sam kaže pošteno zaradio u Premijer ligi, ali ne mogu da se pomirim sa činjenicom da klinci koji maštaju da krenu njegovim stopama nemaju gde da čuju ili pročitaju kakav je osećaj dati onakvu golčinu Ircima.

Upravo zato, jer Aleksandar Kolarov nije u Dablinu bio zato što je „bogati fudbaler" ili što žene vole „jake momke", već kao jedan od najboljih levih bekova na svetu i jedan od najvažnih šrafova mašinerije Slavoljuba Muslina na putu prema Mundijalu u Rusiji.

I zato je njegova obaveza, da kao pravi profesionalac, odgovori na tri-četiri novinarska pitanja ili da ne odgovori, ako mu se neko ne dopadne, ali da tek-tako prolazi, kao pored „turskog groblja", to ne priliči jednom reprezentativcu Srbije.

E, sad to što on to nije sam smislio, nego je imao od koga da vidi, ponajviše od Nemanje Vidića je druga stvar. Ali, da ne bude zabune i Vidić je na kraju prekinuo bojkot, pa baš pred tim „groznim novinarima" posle poraza od Slovenije u Mariboru 2011. godine saopštio da se povlači iz reprezentacije.

Ovom temom mogli bi da se pozabave i ljudi u Savezu, pre svih selektor Slavoljub Muslin, pa zašto ne i predsednik Slaviša Kokeza. Sujeta je ok, ali samo do određene granice, postoji nešto što se zove viši interes!!!

 P.S. Provereno znam da je Sale Kolarov jedan odličan momak, da ga „muči" što je često na stranicama novina koje nisu sportske, da je zauzeo čvrst stav, ali zar nisu pobede i izvestan plasman na Mundijal u Rusiju pravi trenutak da se „zakopaju ratne sekire".

PIŠE: Željko Vučković

Još sporta:

Ibra "zapalio" Ostrvo: "On bolji od mene?! Pa moj nos je veći od njegove karijere!"

Našli mu zamenu! Anćeloti večeras poslednji put na klupi Bajerna! (VIDEO)

Murinjo bez dlake na jeziku: "Neka Real ili Juve probaju tako da igraju u PL!"

Pada klupski rekord! "Jorgandžije" dovode napadača Čelsija!