Maverik Vinjales trijumfovao u prvoj ovogodišnjoj trci

KAKVA TRKA U KATARU: Vinjalesova pobeda, ali šta reći za neverovatnog debitanta Zarka

> 21:29

Neverovatna trka u Kataru. Posle velikih problema zbog kiše i neverovatnih preokreta tokom same trke, pobedu je odneo Maverik Vinjales.

Sam početak trke je odložen, za jače od pola sata, zbog kiše i vlažnosti staze, pa je i samo takmičenje u jednom trenutku dovedeno u pitanje. Na kraju je doneta odluka da se trka vozi dvadeset krugova, što je i učinjeno.

Start trke i prvih nekoliko krugova obeležio je neverovatni Zarko koji se neočekivano plasirao na prvo mesto odmah po startu trke. Njegov debi u MotoGP-ju je ipak obeležio neverovatan pad u 6 krugu, kada je potpuno neometan od ostalih vozača ispao sa staze, i završio takmičenje.

Zatim je usledila borba trija Vinjales, Markez i Dovizioso, koji se usamili na čelnim pozicijama, nakon što je i Janone završio nakon jedne greške svoju trku.

Na kraju, poslednjih nekoliko krugova, dvojac Vinjales i Dizioso vodio je veliku borbu, ali je Vinjalesov motor čini se odneo pobedu i sasvim zasluženo osvojio prvu pobedu u novoj sezoni, i prvu pobedu za Jamahu.

Još sporta:

RISTIĆ PO POVRATKU U EKIPU: Pauza je bila duga. Još nisam spreman!

CENE ĆE DA SKOĆE U NEBO: PSŽ i Mančester Siti žele iste igrače! 

NEMA NAMERU DA ODE U PENZIJU: Kasiljas našao novi klub! 

UDARAC ZA MONAKO: Jedan od najboljih teško se povredio! (VIDEO)