Sjajna trka u holandkom Asenu, trijum Italijana

Grande Vale!!! Posle 20 godina od prve ostvario 115. pobedu u karijeri

> 14:16

Još jedna trka za anale, još jedan briljantan moto čas velikog Doktora. Grande Vale! Valentino je tačno 20 godina i 313 dana posle prve pobede u Gran pri konkurenciji ostvario 115. trijumf u karijeri. Sve se odigralo u holandskom Asenu, na moto katedrali, gde je Rosi fantastičnom hrabrošću i vožnjom oduvao sve rivale. Drugi je bio Danilo Petrući, a  treći Mark Markez.

A tok trke za pamćenje. Ništa se nije znalo bukvalno do samog kraja, a ono što je dalo dodatnu draž je podatak da je u poslednjoj trećini trke istaknuta bela zastava odnosno vozačima je dozvoljeno da promene motore zbog početka kiše. Ipak, niko od vodećih se na to nije odlučio, svi su ostali na stazi i u dramatičnom epilogu Rosi je potvrdio još jednom da je najveći, verovatno svih vremena.

Od početka trke Italijan je bio među prvom trojicom, vodio rat sa Markezom, u koji se u drugoj polovini trke ubacio i Petrući, a kada su se on i Rosi odvojili na čelu, borba za treće mesto između Markeza, Dovicioza i Kračla izbila je prvi plan. Španac je u poslednjem krugu uspeo da se domogne podijuma.

Rosi je današnju trku završio za 41 minut i 41,149 sekundi, što je bilo 0,063 sekunde brže od drugoplasiranog Petrućija.

U generalnom plasmanu, trku pre polovine sezone, Doviciozo je prvi sa 115 bodova, na drugom mestu prati ga Vinjales  (ispao danas 14 krugova pre kraja),  sa 111, dok je treći Rosi sa 108, a Markes četvrti sa 104.

Sledeća trka u Moto GP šampionatu voziće se naredne nedelje u nemačkom Drezdenu.

Još sporta:

Rampa za Engleze! Liverpul ne da Srbina!

Murinjo gradi vezni red iz snova! Zvezda Serije A uskoro na "Old Trafordu"!

Poketino "snimio" Nemca! Za borbu na četiri fronta "Pevci" kupuju u Borusiji!

Ima li kraja?! Sledeće pojačanje Milana stiže iz Pariza ili Firence!