Tokom treninga u blizini svoje kuće u Italiji

„Doktor“ doživeo težak udes, stradala noga, sezona završena

> 13:02

Italijanski motociklista Valentino Rosi doživeo je težak udes u četvrtak, polomio je nogu na dva mesta i verovatno okončao ovu sezonu prema početnim najavama. Rosi je polomio tibiju i fibulu na treningu u blizini svoje kuće u Urbinu na istoku Italije gde je odvezen u bolnicu na preglede. Operisan je u Ankoni u noći između četvrtka i petka i posle operacije je rekao da se oseća dobro.

- Pričao sam sa njim, noga ga jako boli i Valentino nije optimističan, katastrofa. Znam da još moraju da urade rendgenski snimak i boje se da je slomljena. Da bi uradili rendgen morali su da iseku čizmu i Valentino mi je rekao da je u velikim bolovima - rekao je Valentinov otac, Gracijano Rosi italijanskoj Ansi posle povrede.

Reč je o istoj nozi koju je Rosi polomio i 2010. godine na treningu u Muđelu. Dan posle nezgode i operacije, prognoza je nešto bolja. Noga mu je fiksirana metalnim šinama i šrafovima, a Rosi kaže da je stanje bolje.

- Operacija je dobro prošla. Jutros kada sam se probudio već sam se osećao bolje. Hteo bih da zahvalim osoblju bolnice u Ankoni i doktoru Paskareli koji me je operisao. Žao mi je zbog nezgode i želim da se vratim na svoj motor što je pre moguće. Uradiću sve što mogu da to i ostvarim - rekao je 38-godišnji veteran.

Valentino Rosi je osvajač sedam titula Moto GP šampionata. Poslednju je osvojio još 2009. godine, ali je poslednjih godina završavao kao drugi. Na trci u Silverstounu u nedelju je bio treći, a trenutno je četvrti u generalnom plasmanu. Silverstoun je bio njegova 300. trka u dugoj i bogatoj karijeri. Trenutno vodeći je Andrea Doviciozo koji je 26 bodova ispred Rosija.

Još sporta:

Još jedan napustio Humsku!

Ferguson razočaran "slučajem Kutinjo": "Liverpul je od njega napravio igrača kakav je danas!"

Stiže "englesko čudo"! "Milioneri" sa "Ostrva" doveli zamenu za Dembelea!

Ponoćna bomba! "Plavci" u zadnji čas doveli štopera! (FOTO)