Posle samo 22 dana posle dvostrukog preloma noge Italijan se vratio na stazu

Kad čudesni Doktor kaže: Pitajte doktore!

> 22:04

Nikome nije jasno kako je Valentino Rosi uspeo da se vrati na motor posle samo 22 dana sa slomljenom nogom. Rosi je krajem avgusta polomio fibulu i tibiju, pred trku za Veliku nagradu Aragona je bio treći, a u trci je bio peti. Pre nešto više od tri nedelje "Doktoru" su predviđali da mu je sezona gotova, ali je Italijan mislio drugačije. Kako je rekao, očekivao je treći red pred trku, završio je u prvom. Očekivao je da bude u prvih deset u kvalifikacijama i umesto toga završio u prvih pet na trci. Ambicije su mu se povećavale kako se trka približavala.

- Na početku vikenda sam razmišljao da bi bilo dobro kada bih završio trku, onda da bi bilo dobro kada bih osvojio neki poen, pa kada bih završio u prvih deset. Tokom trke posle starta iz prvog reda možete da probate i nešto više - rekao je Rosi.

Rosi je uprkos slomljenoj nozi uspevao da vozi veoma dobro, dugo je odbijao napade pratilaca dok je bio na četvrtom mestu, ali je na kraju Maverik Vinjales uspeo da završi na četvrtom mestu.

- Osećam se dobro od kada sam se vratio. Noga je bolje svakog dana. Mora da je za nju dobra vožnja motora - našalio se Rosi i dodao da ako te nešto boli ili ako mnogo smeta, da nije moguće doći do prvog reda.

Po dolasku u Motorlend novinare je zanimao čudesni Rosijev oporavak koji je stvorio i mnoge maliciozne glasine o fingiranju povrede na koje Italijan je odgovorio šalom.

- Ako želite, mogu da vam pokažem rendgenski snimak, nije ukraden. Nikada nije izašao iz bolnice. Kada se ovakve stvari dese, mnogo glupih stvari se priča. Pitajte doktore - rekao je Rosi.

Valentino Rosi je trenutno peti u Moto GP šampionatu sa 168 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Danija Pedrose. Vodeći je Mark Markes sa 224 boda, a prate ga Andrea Doviciozo sa 208 i Maverik Vinjales sa 196.

Još sporta:

Branko Jovičić jedva čeka ponedeljak i kontrolu - Delije se nadaju dobrim vestima!

Ilijev oštro odgovorio bivšem fudbaleru Crvene zvezde - "Ne reklamiraj se nego kaži ko te zvao"!

Perez prelomio - Junajted će dobiti Bejla, ali u Real stiže prava BOMBA!

Valverde sa Barselonom uspeo što niko pre njega nije! Ni Pep, ni Enrike niko!