Vlada Hrvatske dala je saglasnost svom nacionalnom košarkaškom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine

SRBIJA I HRVATSKA KONKURENTI: Nova trka za domaćina Evropskog

> 16:01

Posle oduzimanja domaćinstva Evropskog prvenstva u košarci 2015. godine Ukrajini, zbog ratnog stanja, interesovanje da organizuju kontinentalni šampionat pokazao je veliki broj zemalje, a poslednja među njima je Hrvatska.

Vlada Hrvatske dala je saglasnost svom nacionalnom košarkaškom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju mečeva jedne grupe, kao i završnice takmičenja Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine.

Ukoliko hrvatska dobije organizaciju sledeće godine u dvorani Višnjik u Zadru igrale bi se utakmice jedne grupe sa šest ekipa, dok bi se u zagrebačkoj Areni igrale utakmice od osmine finala na dalje.

U poslednje vreme pominjalo se da je Srbija takođe želi da se kandiduje da ugosti najbolje evropske selekcije na turniru na kome će se vaditi viza za Olimpijske igre u Brazilu. FIBA Evropa će najaviti novu trku za domaćina, a prijave će prihvatati do 31. jula.

 

Izvor: 

Telegraf