Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je malo verovatno da će centar Golden Stejta Ognjen Kuzmić konkurisati za tim za Svetsko prvenstvo, a da je pod znakom pitanja i Nemanja Dangubić

SALE ĐORĐEVIĆ: Kuzmić i Dangubić neizvesni

> 13:13

 

"Ognjen je pre dva dana stigao u Beograd, danas će nam se pridružiti na Kopaoniku. Međutim, saznali smo da je imao stres fakturu fibule koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doktor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić može da konkuriše za najbolji sastav", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Đorđević je naveo i da mu je žao zbog toga, jer je Kuzmić "zanimljiv igrač".

"Bilo bi dobro da je uz naše visoke igrače, da na teren prenese svoju energiju, snagu i visinu. To bi bilo veoma dobro, treninzi bi sigurno bili interesantni, iz njih bi izašao kvalitet", kazao je selektor Srbije.

Problemi sa povredom muče i Nemanju Dangubića za koga selektor takođe nije siguran da li će moći da izdrži čitave pripreme.

"Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao puno obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene", rekao je Đorđević.

Zbog novonastale situacije selektor ne isključuje mogućnost da pozove neke nove igrače u nacionalni tim.

"Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten (Nenad) Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i sam on zna", kazao je Đorđević.

Dobra vest za Đorđevića je da je Vladimir Micov posle poslednjih pregleda i analiza krvi dobio "zeleno svetlo" da se maksimalno uključi u trenažni proces.

"Micov je u potpunosti odradio prvi trening. Oseća se dobro. I to je zaista dobra vest", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju bazični deo priprema na Kopaoniku, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće u nedelju od 18.00 u dvorani Čair u Nišu protiv "B" selekcije Srbije. Ulaz na taj meč je besplatan, a najviše po četiri ulaznice svi zainteresovani mogu podići na blagajnama dvorane na dan utakmice od 10.00.

Svetsko prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.