Kalina: Idemo na prvo mesto!

> 12:12

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu kako bi se pripremila za nastavak kvalifikacija za Mundobasekt.

Suma je lud?!

Nikola Kalinić se ne bavi kalkulacijama.

"Vidim da se prave kalkulacije kada će ko biti kompletan. Kada Grci, kada mi i ostali. Ne razmišljam tako. Tri tima idu dalje, idemo da pobedimo naredna dva meča. Ako pobedimo Grčku, oni treba da igraju onda protiv Nemaca, a mi idemo na prvo mesto."

Svi koji su došli spremni su za trening i rad.

"Svi smo želeli da budemo ovde. Istina, bilo je raznih situacija. Svaki igrač ima neko svoje razmišljanje, ali često se to koristi kao fraza - stvarno smo orni i spremni za rad. Ovo je prava prilika za sve nas da se okupimo, imali smo konačno slobodno leto posle toliko vremena. Ekipa izgleda sjajno, mnogo je kvalitetnih igrača, dobrih momaka. Na svakoj poziciji imamo po dva-tri vrhunska igrača. Biće, opet, teško protiv Grčke. Ne bih da potcenim Estoniju, ali na Kritu biće prilika da izmerimo gde smo i šta smo. Imamo dobra imena, iskustvo i znanje."

Napokon je uspeo da se malo odmori.

"U mom slučaju posle šest godina, uspeo sam da se odmorim i spremim, treniram. Sada hoću da radim i verujem da će izgledati to mnogo dobro. Možda neko nije razumeo moju odluku u junu, ali posle turbulentne sezone gde je bilo dosta kreni-stani situacija, gde taman krenem, pa se desi neka nova povreda, hteo sam da se odmorim, pa da se spremim. Osećam se stvarno dobro, radim sve stvari koje sam radio i pre povrede."

Nikada nije igrao na Kritu.

"Nisam tamo igrao. Znam da se tamo često održavaju takmičenja mlađih seekcija, a sigurno očekuju bolju posetu nego u OAKA hali", zaključio je Kalinić.

JOŠ SPORTA:

Evo zbog koga Radnjić nosi broj 7

Klej Tompson ide očevim stopama!

Vučela priznao svoju grešku

Ožegović: Kao da sam došao iz Premijer lige