Jović miran pred Grčku i Estoniju

> 11:49

Počeo je novi FIBA "prozor". Naši "Orlovi" igraju protiv Grčke 13. septembra i Estonije tri dana kasnije. Plejmejker neše reprezentacije je uveren u obe pobede i svestan je da mnogo znači prisustvo Bjelice i Bogdanovića.

ATP - Federer pada sigurno

Pobeadom nad obe ekipe beležimo krupan korak ka plasmanu na Mundobasket.

"Nedostaje veliki broj igrača, kao uostalom i prošle godine, ali sada je mnogo lakše, jer su sa nama Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Znamo šta nam je cilj i zato ćemo ovih nekoliko dana iskoristiti na pravi način da se dobro pripremimo. Sistem selektora Đorđevića nam je dobro poznat, sarađujemo već duže vreme, imamo kontinuitet što je veoma važno i svi se nadamo pozitivnom ishodu", počeo je priču plejmejker našeg državnog tima. 

Takođe je siguran da će Srbija zabeležiti obe pobede u ovom "prozoru".

"Prva utakmica sa Grcima na Kritu sigurno će biti veoma teška, ali svi u timu smo svesni njene važnosti. Bez obzira što nismo u kompletnom sastavu siguran sam da možemo da odigramo veoma kvalitetno. I na Evropskom prvenstvu prošlog leta nismo bili kompletni, ali smo napravili uspeh i vratili se sa srebrnim odličjem. Sada smo zreliji za jednu godinu i smatram da možemo da zabeležimo pobede koje bi nas u velikoj meri približile učešću na završnom turniru u Kini. U duelu sa Estoncima smo favoriti, ali to moramo da dokažemo i na terenu". 

Njegov klupski i reprezentativni saigrač, Milan Mačvan doživeo je još jednu povredu, koja će ga odvojiti od terena barem još šest meseci. Stefan Jović je još jednom iskoristio priliku da uputi reči podrške svom prijatelju i saigraču.

"Mnogo mi je žao zbog svega što mu se desilo, ali on je veliki borac i siguran sam da će i ovo uspeti da prebrordi. Svi smo uz njega i želimo mu što brži oporavak".

JOŠ SPORTA:

Krstajić: Imali smo malo vremena za oporavak

Murinjo, gotov si - on se vraća!

Novak: Pite, vidimo se na terenu!

ŠAMPIONSKI - NOVAK PROTIV PUBLIKE I DELPA