Luča:Izuzetno bitna utakmica!

> 13:10

Naši "Orlovi" danas igraju protiv Grčke na Kritu. Pobeda bi nam mnogo značila. Toga je svestan i Vladimir Lučić.

FSS kaznio večite

Ova utakmica je izuzetno važna iz više aspekata.

„Sigurno! Kada se pogleda, da smo sa dva poraza, da su Nemci i Grci bez poraza... Da će biti problema da se sastavi tim i za nastavak kvalifikacija i da je ovo trenutak kada smo, koliko-toliko uspeli da skupimo tim i jača imena... Jako je važno da odigramo dobro, posebno jer igramo sa Grčkom na Kritu“, kaže Lučić.

Osvrnuo se i na rostere oba tima.

„Biće jako teško za oba tima. Grčkoj bi pobeda praktično donela određeni mir jer će i oni, kao i mi, imati problema oko sastavljanja tima za dalje. Neće biti lako, jer je njihov selektor sastavio najbolji tim u ovom trenutku. Istina, nema Janisa Adetokunba, ali imaju jako kvalitetan sastav“.

On je naglasio da ne treba očekivati previson kvalitet igre.

„Nije realno pričati o nekoj formi. Ni mi, ni oni nemaju takmičarski ritam, svi su praktično u fazi bazičnih priprema. Dobro je što je dosta nas bilo već u sistemu Aleksandra Đorđevića, pa nije bilo potrebe da se uvodimo u akcije i principe rada. Niko ne može da očekuje da će to izgledati onako kako bi bilo da smo imali standardne pripreme i da smo duže zajedno“.

Zato moramo pobediti večeras na Kritu.

„Kad je već sistem takav – kakav je i kada već nismo automatski plasirani na Svetski kup kao vicešampioni sa Evrobasketa, mi treba da damo sve od sebe da se Srbija ponovo nađe na Mundobasketu i brani srebro iz 2014. godine“.

JOŠ SPORTA:

Zvanično - Žalgiris je stabilan Evroligaški klub

Ilievu odbrojani dani - Partizan našao i zamenu

David Silva otkrio šta je najviše uticalo na njegovu karijeru

Terzić: Smanjili smo dug