Siniša Mali najavio pomoć grada u popularizaciji američkog fudbala

SINIŠA MALI PROMOVIŠE AMERIČKI FUDBAL: Beograd domaćin finala lige šampiona?

> 16:08

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Srpske asocijacije američkog fudbala i najavio pomoć grada u popularizaciji ovog sporta. Razgovoru je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Ekipa „Vukovi Beograd” osvojila je prošlog vikenda drugo mesto Lige šampiona Evrope u Francuskoj.

"Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji jer aktivno postoji samo deset godina. Ove godine imali smo prekretnicu kada je ekipa „Vukovi Beograd” osvojila drugo mesto u finalu „Final 4” Lige šampiona u američkom fudbalu i time pokazala da imamo tim za najveće domete", naglasio je gradonačelnik i čestitao ekipi na ovom uspehu.

On je istakao da će grad Beograd shodno svojim finansijskim mogućnostima podržati ovaj sport.

– Cilj nam je da naredne godine pomognemo što veći broj malih sportova, tačnije onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi. Američki fudbal polako dobija na popularnosti i atraktivnosti, o čemu govori i podatak da u Srbiji ima tridesetak klubova sa dve hiljade aktivnih igrača. Grad će podržati inicijativu naše asocijacije da se finalno takmičenje u američkom fudbalu sledeće godine održi u Beogradu. Ako uspemo, to će pomoći ne samo promociji ovog sporta već i promociji našeg glavnog grada – rekao je Siniša Mali.

Izvor: beograd.rs