Princ Aleksandar Karađorđević postao je pokrovitelj kluba američkog fudbala Kraljevske krune (Royal Crowns) iz Kraljeva, koji neguje prijateljstvo srpskog i američkog naroda, saopšteno je danas iz uprave tog kluba

Princ Aleksandar pokrovitelj kluba Kraljevske krune

> 11:43

U pismu predsednika kluba Srđanu Ćosiću, princ Aleksandar izrazio je zadovoljstvo zbog pokroviteljstva nad jednim od najcenjenijih klubova u Srbiji i regionu koji je ostvario impresivne sportske rezultate, odličnu međunarodnu saradnju, uz veliko zalaganje na polju humanitarnog i društveno korisnog rada u lokalnoj zajednici.

"Veoma me je obradovala molba da budem pokrovitelj kluba Kraljevske krune. Sa velikim zadovoljstvom prihvatam pokroviteljstvo nad ovim izuzetnim klubom koji neguje tradicionalno prijateljstvo srpskog i američkog naroda", naveo je princ Aleksandar Karađorđević.

Predsednik kluba Kraljevske krune Srđan Ćosić izjavio je za agenciju Beta da je pokroviteljstvo princa Aleksandra velika čast, ali i obaveza.

"Dobili smo pokroviteljstvo od princa Aleksandra, direktnog potomka Karađorđevića, što je za nas velika čast i obaveza i u narednom periodu ćemo nositi naziv kraljevskog kluba predstavljajući na najbolji mogući način srpski Kraljevski dom i našu otadžbinu. Nadam se da ćemo u skorij vreme imati čast da ugostimo našeg pokrovitelja princa Aleksandra Karađorđevića", rekao je Ćosić.

Ćosić je naveo da je u organizacije Kraljevskih kruna samo tokom juna ove godine Kraljevo posetilo više od 80 američkih sportista i studenata volontera koji su se bavili društveno korisnim radom.

"Zahvaljujući klubu Kraljevske krune, više od 200 mladih Amerikanaca je tokom proteklih godina boravilo u Kraljevu", rekao je Ćosić i istakao dobru saradnju sa američkim ambasadorom u Srbiji.

Princ Aleksandar Karađorđević juče je prihvatio pokroviteljstvo nad kraljevačkim klubom američkog fudbala.