Uprava NFL lige suspendovala je vlasnika kluba Indijanapolis Kolts sa šest utakmica sledeće sezone i 500 hiljada dolara zbog kršenja pravilnika ponašanja

NFL: Vlasnik Koltsa dobio oštru kaznu zbog vožnje u pijanom stanju!

> 14:19

Liga je oštru kaznu izrekla samo nekoliko sati pošto je vlasnik Koltsa, Džim Irsej, priznao na sudu da je kriv zbog prekršaja i hapšenja u martu nakon što ga je zaustavila saobraćajna policija.

Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da Irsej neće moći da priđe prostorijama kluba, treninzima i utakmicama i da neće moći da gleda utakmice Koltsa, niti da prisustvuje ligaškim sastancima i događajima. Ovo je maksimalna kazna prema pravilima lige.

"Mnogo puta sam govorio da za vlasnike, upravu i trenere treba da važe viši standardi nego za igrače. Razgovarali smo o tome na našim sastancima i složili smo se da izrazimo podršku takvom stavu, kao i da za vlasnike treba da važe najviši standardi", naveo je Gudel u saopštenju.

Irsej je na sudu priznao da je kriv za vožnju pod uticajem opijata. Ovaj 55-godišnjak je kazao da je vozio pod uticajem lekova protiv bolova oksikodona i hidrokodona, zbog čega je 16. marta uhapšen blizu svoje kuće u predgrađu Indijanapolisa.

Irsej će godinu dana biti na uslovnoj kazni i tokom tog perioda neće smeti da pije alkohol niti da ima u posedu alkoholna pića. Vozačka dozvola mu je suspendovana na godinu dana.

Slučaj Irseja se pomno pratio u NFL, zato što je liga i ranije na sličan način kažnjavala vlasnike klubova zbog kršenja pravilnika o ponašanju.

Izvor: B92/Sportske.net/Blic Sport