Indijanapolis slavio u Denveru sa 24:13, plasirao se u finale AFC i tako ostavio najveću legendu kluba Pejtona Meninga bez novog učešća na Super Boulu

NFL: Koltsi izbacili svoju legendu!

> 00:56

Treća sreća. Konačno se posrećilo Indijanapolisu da savlada u jednom, istinski bitnom meču, tim koji sada vodi zaštitni znak kluba Pejton Mening. Koltsi su slavili u Denveru sa 24:13 protiv Bronkosa i na taj način izborili plasman u finale AFC, gde će opet gostovati, ići će na noge Nju Ingland Petriotsima.

Sve je počelo, kako se poželeti moglo za domaćina. Prva ozbiljnija akcija, teledirigovani pasovi Meninga i na kraju tačdaun Demarijusa Tomasa za startno vođstvo. Ono je trajalo do druge četvrtine i bilo je sve od Divljih konja. Onda je Meningov naslednik, Endru Lak preuzeo kontrolu meča. Sjajno je razigravao saigrače, doveo goste do preokreta još do poluvremena (14:10), a u drugom je i odbrana zategla sve prilaze i dozvolila domaćinu samo tri poena. Lak je na kraju meč završio sa 265 prebačenih jardi, uz po dva bačena pasa za tačdaun i intersepšna. Stariji kolega sa druge strane bacio je 211 jardi i pas za tačdaun.

FINALA KONFERENCIJA

 

AFC

 

19. januar

 

(1) Nju Ingland - (4) Indijanapolis (0,40)

 

NFC

 

18. januar

 

(1) Sijetl - (2) Grin Bej (21,05)