Iako su gubili sa 16:0 na poluvremenu, iako je Rasel Vilson bacio čak četiri intersepšna, sjajni kvoterbek je to prevazišao i bio najzaslužniji za pobedu Sihouksa nad Grin Bejom u finalu NFC posle produžetka od 28:22

NFL: Vilsonovo "vaskrsnuće" odvelo Sijetl u Super Boul!

> 23:56

Neverovatan meč u finalu Nacionalne fudbalske konferencije. Mnogi, koji su najavljivali iznenađenje u vidu pobede Grin Beja na terenu aktuelnog šampiona, tri četvrtine su bili ubeđeni u "neverovatan" osećaj i jeli su se što to nisu uplatili u kladionici. Zelenima je sve polazilo od ruke. Odlična odbrana, čak četiri presečena pasa Raselu Vilsonu i napad koji je na poluvremenu doneo 16:0, inače prednost koja nikada u ovoj fazi nije nadoknađena.

A onda je krenuo "otpisani" Vilson. Povezao je redove Jastrebova, ubacio Maršona Linča u pravi ritam i rezultat je bio taj da su minut i po pre kraja došli do potpunog preokreta i vođstva od 22:19. Treba istaći da su Sihouksi u poslednje 44 sekunde postigli čak 15 poena. Navijači su već tada počeli slavlje, ali je Eron Rodžers sjajnim akcijama i pasovima lako doveo Grin Bej duboko do polovine domaćina, ali nisu mogli više od fild gola i produžetka. Tamo je Rasel Vilson pokazao karakter. Bacio je prvi, ali definitivno presudan tačdaun pas, dug 35 jardi ka Džermejnu Kirsu i na kraju doneo veliku pobedu i priliku da Sijetl postane prvi dvostruki uzastopni šampion još od Nju Inglanda, kome je to pošlo za rukom pre 10 godina.

Vilson je na kraju prebacio 209 jardi, dok je Maršon Linč imao veliko veče, istrčavši 157 jardi i tačdaun u finišu poslednje četvrtine. Na drugoj strani Eron Rodžers je prebacio 178 jardi, uz pas za tačdaun i dva intersepšna. Sijetl će se u Super Boulu, za dve nedelje sastati sa pobednikom meča Nju Ingland - Indijanapolis.