Drugu godinu uzastopno beogradski Vukovi poraženi su u finalu Fajnal-fora IFAF Lige šampiona.

'VIKINZI' PREJAKI ZA ČOPOR: Vukovi su vicešampioni Evrope!

> 21:24

"Čopor s Ade" je kao domaćin ovogodišnjeg izdanja F4 bio nemoćan protiv Karlstad Krusejdersa, koji su slavili 84:49 na Voždovcu.

Skandinavci su dominirali od prvog minuta naterenu TC Stadion, te predvođeni Amerikancima Andersom Hermondsonom i Bretom Kepom dominirali protiv srpskog tima. Krusejdersi su na dva meča u Beogradu postigli čak 125 poena.

Tako su Vukovi i ove godine poraženi u finalu od skandinavskog tima, jer su prošle godine nakon neverovatnog preokreta izgubili od ekipe iz Finske.

Vukovima je 35 poena bilo dovoljno za trijumf u polufinalu nad London Blicom (35:28), ali ni daleko bolje ofanzivno izdanje od tog nije bilo ni približno dovoljno za titulu, jer su gosti igrali gotovo nezaustavljivo u napadu, poentiravši maltene kada god su poželeli.

Meč je počeo sjajnim repertoarom napada Šveđana, koji su su preko kvoterbeka Andersa Hermondsona postigli tri tačdauna, povevši najpre sa 7:0 kada je proigrao hvatala Rotlidža, sa 14:7 kada je dodao trkaču Koepu, MVP-u polufinala, a ovaj prešao 60 jardi pre poentiranja, da bi potom usledilo i vraćanje ispucavanja Vukova sa pola terena u endzonu za velikih 21:7.

 

Momak koji je postigao do tada jedini tačdaun za "čopor sa Ade", Toni Vašington, je posle hvatanja od 10 jardi za prvo poentiranje, spektakularnim trčanjem od 53 jarde smanji deficit na 21:14.

Međutim, moćni Krusejdersi su, uz tandem Harmondson-Koep, njihovim trčanjima uvećali vođstvo na 35:14 u drugoj deonici, kada se činilo da je ova priča gotova. Sa tim se nisu složili Vukovi, jer je kvoterbek Gejts najpre kratkim trčanjem smanjio zaostatak na dva tačdauna zaostatka, a potom je proigrao Vašingtona koji je najlepšim potezom na turniru, hvatanjem jednom rukom, postigao 19 jardi dug tačdaun za prilazak "čopora" na samo 35:28.

To kao da je razbesnelo Karlstad. Do kraja poluvremena, Šveđani su svojim nezaustavljivim trčanjima postigli još dva tačdauna, i ponovo su to uradili kvoterbek Harmondson kratkim trčanjem, a snažni Koep 25 jardi dugim, tokom kog je prosto pregazio sve koji su želeli da ga odobre, da bi Džejkob Dahre hvatanjem doneo nestvarnih 55:28 za goste pred veliki predah.

Iako je drugo poluvreme počelo tačdaunom Vukova, zahvaljujući trčanju reprezentativca Mihaila Josovića, već u prvoj akciji Krusejdersa sjajni kvoterbek Harmodson osvojio je sam 81 jardu i poentirao, a kada je to učinio još jednom, posle izgubljene lopte "čopora", semafor je pokazao 70:35 za Krusejderse.

Zbog +35, do kraja je na snazi bilo pravilo o nezaustavljanju vremena, ali ni to, ni novi tačdauni Vukova, trčanjima kvoterbeka Gejtsa, nisu uspeli da približe Beograđane čudu, jer su Šveđani mudro i dobro gradili svaki svoj napad, koračajući moćno ka sasvim zasluženoj tituli.