Nju Ingland Petriotsi počeli su odbranu titule u NFL laganom pobedom nad Pitsburg Stilersima 28:21

POČEO NFL: Dominacija Toma Brejdija i pobeda Pejtriotsa nad Stilersima!

> 09:56

Tom Brejdi dominirao je na otvaranju sezone sa četiri tačdauna, od čega je tri bacio tajt-endu Robu Gronkovskom.

Tokom drugog perioda Brejdi i Gronkovski su doneli Petsima 14:0, potom je TD uhvatio i Skot Čendler za +18, Stilersi se vraćaju na prelazu između dva poluvremena tačtaunom Vilija Džonsona i fild golom Skobija, ali novom kombinacijom Brejdi i Gronkovski devet minuta pre kraja rešavaju meč.

"Bila je ovo veoma posebna noć. Bio sam uzbuđen, ceo tim je bio uzbuđen. Nismo dugo imali ovakvu utakmicu", rekao je Brejdi, kojem je sedam dana uoči počestka sezone federalni sud ukinuo suspenziju od četiri utakmice koju je izrekla NFL liga, zbog skandala sa izduvanim loptama iz finala konferencije prošle sezone.

Brejdi je na otvaranju sezone bio nezaustavljiv, kompletirao je 25 od 32 pasa za 288 jardi, te 161. pobedu kao starter Petriotsa. Postavio je novi rekord tima sa 19 uzatopno kompletiranih dodavanja, a izjednačio se sa Bretom Farvom na trećem mestu svih vremena sa 23 utakmice sa najmanje četiri tačdauna.

"Sve kroz šta je prošao tokom međusezone izašlo je iz njega. Ne znam njegovu statistiku, ali je "pogađao" otvorene momke, dobro čitao odbranu, zvao prave akcije. Bio je nerealan", rekao je Gronkovski.

Pored Gronkovskog, koji je tri tačdauna postigao iz pet hvatanja skupivši 94 jarde, glavna Brejdijeva meta bio je Džulijan Edelman sa 97 jardi iz 11 hvatanja, dok je Dion Luis istrčao 69 jardi.

Ben Rotlisberger je predvodio Stilerse sa 351 jardom uz po tačdaun i intersepšn. Jedini TD uhvatio je Antonio Braun koji je imao i 133 jarde, Deanđelo Vilijams je istrča 127, dok je Vili Džonson utrčao u end-zonu rivala.

NFL, I vikend:
Nju Ingland Petriots – Pitsburg Stilers 28:21

Nedelja:
Čikago Bers – Grin Bej Pekers
Hjuston Teksans – Kanzas Siti Čifs
Njujork Džets – Klivlend Brauns
Bafalo Bils – Indijanapolis Kolts
Vašington Redskins – Majami Dolfins
Džeksonvil Džaguars – Karolina Panters
Sent Luis Rems – Sijetl Sihoks
Arizona Kardinals – Nju Orleans Sejnts
San Dijego Čardžers – Detroit Lajons
Tampa Bej Bakanirs – Tenesi Tajtens
Ouklend Rejders – Sinsinati Bengals
Denver Bronkos – Baltimor Rejvens
Dalas Kaubojs – Njujork Džajants

Utorak:
Atlanta Falkons – Filadelfija Igls
San Francisko 49ers – Minesota Vajkings