Nju Orleans, Dalas i Čikago tradicionalno uspešni za "Dan zahvalnosti"

> 12:30

Ekipe Nju Orleansa, Dalasa i Čikaga ostvarili su pobede na startu 12. nedelje NFL sezone, u tradicionalnom terminu za Dan zahvalnosti.

Da li je smena Krstajića samo pomeranje kadra sa nameštanja utakmica u domaćoj ligi?

U meču večeri Sejntsi su savladali divizijskog rivala Atlanta Falkonse 31:17, desetom pobedom u nizu obezbedili prvo mesto na Jugu NFC, te istovremeno izbacili Falkonse iz borbe za plej-of.

Sejntse je kao i u prethodnih devet pobede nosio Dru Bris koji je bacio četiri tačdauna uz jedan presečen pas, dok je Met Rajan imao učinak 2-1 za Falkonse.

Po TD za "Svece" uhvatili su Tomili Luis i Ostin Kar, te rukiji Den Arnold i Kit Kirkvud koji su postigli prve pogotke u NFL karijeri. Sva četvorica su u Nju Orleans stigla u prethodne tri godine van drafta.

Važnu pobedu u borbi za plej-of ostvarili su Kaubojsi nad takođe divizijskim rivalom Vašington Redskinsima 31:23.

Dak Preskot je bacio dva tačdauna za Amarija Kupera (jedan od 90 jardi), te istrčao jedan, kao i Ezekijel Eliot.

Sada su dva tima izjednačena na deobi prvog mesta Istoka NFC sa skorom 6-5, imaju dve pobede više od branioca titule Filadelfije Iglsa.

Iglsi u nedelju igraju sa četvrtim timom iz divizije Njujork Džajantsima koji su nakon očajnih 1-7 zabeležili dve uzastopne pobede.

Ogroman korak ka plej-ofu napravili su Bersi trijumfom nad Detroit Lajonsima 23:16, bez povređenog kvorterbeka Mičela Trubiskog.

Njegova zamena Čejs Denijel je dobio bitku sa jednim od najplaćenijih kvorterbekova lige Metjuom Stefordom bacivši 230 jardi i dva tačdauna, dok je Staford imao dva presečena pasa.

Bersi sada imaju skor 8-3 na Severu NFC, tri pobede više od Minesote i Grin Beka koji se u nedelju sastaju u Mineapolisu pa će poraženi završiti svoju sezonu.

JOŠ SPORTA:

Ništa novo - Beker nerviralo Noletovo tapkanje lopte

Kubica se vraća!

Šardi i Ćorić otvaraju finale

Moda i Ibra ne mogu jedno bez drugog?