Uhvati me ako možeš - Henri pretrčao 99 jardi za tačdaun

> 13:40

Neverovatan momenat dogodio se na NFL utakmici između Tenesi Tajtansa i Džeksonvila koju je Tenesi dobio rezultatom 30:9.

Razlog uvodna dva poraza - Tobdžije sezonu počele u noćnom klubu!

Junak susreta i momak o kojem svet priča je igrač Tenesija Derik Henri koji je uradio nešto što se ne viđa tako često, postigao je tačdaun pretrčavši bukvalno ceo teren!

Sve se dogodilo sredinom prve četvrtine. Henri je trebalo samo da sa udaljenosti od jedne jarde na svojoj polovini iznese loptu i otkloni opasnost, ali on nije uradio samo to.

Krenuo je u neverovatan beg, nosio je loptu kraj leve ivice terena. Pri tome je "otresao" trojicu igrača Džeksonvila koju su delovali smešno u pokušaju da ga zaustave. Poput tenka je protutnjao sve do kraja terena postigavši tačdaun i izjednačivši rekord NFL sa najdužim begom za tačdaun koji je do sada držao samo Toni Dorset iz Dalas Kaubojsa još od 1983.

"Znate šta, sačuvaću ovu loptu za uspomenu! I još nešto, sa Tonijem sam provodio dosta vremena kada sam bio tamo. On je legenda. Jako je lepo biti u takvom društvu kao što je Toni Dorset", rekao je Henri, koji je meč završio sa tri bega.

On je prilikom trećeg pogotka pretrčao 54 jarda, i tom prilikom je trčao brzinom od gotovo 35 kilometara na čas, najbrže prilikom ostvarivanja tačdauna u ovoj sezoni.

Takođe, prvi je koji je u istoj utakmici u sezoni na jednom susretu ostvario dva tačdauna pretrčavši 50 i više jardi. Prethodno, to je uspelo Dagu Martinu iz Ouklend Rejdersa 2012. godine.

JOŠ SPORTA:

Kosanović napao novinarku: "Ne mogu da slušam gluposti… Idi kući i spremaj ručak"

Krpež najbolji strelac prvog dela!

Tevez: "Nije lako u Argentini, River sada nije pod pritiskom - 50:50"

"Vi sve znate...Menjate čoveka koji vam je doneo titulu posle 15 godina, zamislite taj bezobrazluk..."