Dinastija i dalje traje - Patriote razbile Čardžerse za osmo finale u AFC, sledeća meta Čifsi!

> 23:39

Teške reči su pale pre utakmice ali dinastija Nju Ingland Petriotsa i dalje traje, savladani su Los Anđeles Čardžersi sa ubedljivih 41:28. 

TOTALNI HAOS NA BANJICI: Tuča roditelja na vaterpolo utakmici!

Potvrđena je višegodišnja superiornost u AFC - Patriote su stigle do osmog uzastopnog finala konferencije. 

Teške reči na račun Patriota nisu urodile plodom i ostale su samo pusta mašta gostiju. Kvoterbek LA Čardžersa, Filip Rivers je pre meča govorio kako je njegov tim na papiru duplo bolji od Patriota, ali je tim Bila Beličeka na čelu sa Tomom Brejdijem pokazao da je klasa i da se dinastija ne završava, bar za sada. 

Nju Ingland je odigrao još jednu šampionsku utakmicu. Meč je počeo vrlo dinamično, po jedan tačdaun sa obe strane a onda serija 28:0 do kraja prvog poluvremena i odbrana Čardžersa je potpuno slomljena, a na semaforu je pisalo 35:7. 

Tačdaune su redom postizali Dorset, Burkhed i Mičel, koji je junak ovog meča. Soni Mičel, 31. pik na draftu je bio neverovatan, meč je završio sa 129 istračnih jardi i 3 tačdauna. On je postao tek treći igrač u poslednjih 25 godina, koji je osvojio tri tačdauna u prvom poluvremenu u plej of meču. Pre toga, to je pošlo za rukom Rikiju Vatersu (1993.godine) i Lageretu Blauntu (2013.godine). Takođe, prvi je igrač u poslednjih 25 godina koji je istrčao sto jardi uz tri osvojena tačdauna u prvom poluvremenu. 

Džejms Vajt je istrčao 97 jardi na meču i imao 15 hvatanja. 

Odbrana Patriota je u potpunosti neutralisala univerzalca Čardžersa, Melvina Gordona, koji je postigao tek jedan tačdaun. Pored njega, tačdaun pogotke za Čardžerse su još imali Alen, Grin i Gejts, ali je već bilo prekasno da se uhvati priključak sa raspoloženim „Patriotama.“

Patriotsi nakon ove pobede putuju u Kanzas Siti na gostovanje na Eurohed stadionu, najbučnijem zdanju u NFL, koje će prvi put biti domaćin finala AFC. Čifsi su do finala AFC stigli preko Indijanapolis Koltsa, koje su pobedili rezutlatom 31:13.

Ukoliko pobee Čifse, Tom Brejdi i Bil Beliček će imati priliku da se domognu šestog Superbola. 

Dinastiji nema kraja...

JOŠ SPORTA:

Kalderon: "Zidanovi predlozi su ignorisani, zato je otišao...Doneo je dobru odluku"

Peruničić: "Neko kaže lepo igrate, a ja pitam šta mi imamo od toga?"

Milojević našao zamenu za Borjana, i to u Grčkoj?

Kažete da ne zna? Evrogol Uroša Đurđevića (VIDEO)