"Mali, spor i ofucan"...Bio je 199. pik a danas je možda i najbolji u istoriji!

> 17:01

Nisu ni slutili da će im 2000. godina doneti toliko.

"Dan D" za Lige petice!

Do te godine, Patriote su igrale svega dva Superbola, i oba su izgubili (1985. i 1996.), a onda, dogodio se taj draft gde su pokupili možda i najboljeg igrača u istoriji ove igre.

Tom Brejdi je 2000. godine na draft došao sa Univerziteta Mičigen, na kojem je kao starter imao skor 20-5. Sa tim brojkama, izašao je na draft, koji mu nije bio prvi u karijeri.

Davne 1995. godineje kao bejzbol igrač, birali su ga Montreal Eksposi koji su u njemu videli Ol-star potencijal. Nudili su mu veliki ugovor ali... Brejdi je verovao da može da dogura daleko do NFL-a, koji mu je bio prva ljubav.

A onda, došao je i taj draft. Samo trojica od 308 kvoterbekova su trčala sporije od njega. Nije bio previše atraktivan na draftu, ali i činjenica, brzina nije bitna za kvoterbeka.Pikovi su prolazili, igrači su se birali i niko osim Bila Beličeka i Nju Ingland Petriotsa nije hteo da ga uzme.

"Nismo želeli tipa koji 40 metaratrči 5,3 sekunde i koji je visok i ofucan. Ali, gledali smo njegovu mentalnu stranu. Beliček ga je jako dobro izanalizirao i svideo mu se", rekao je bivši član skautske službe Patriota, Džejson Liht.

Međutim, iako se Beličeku svideo Brejdi, generalni menadžer Skoti Pioli nije bio oduševljen.

"Kada smo preuzeli tim 2000. godine, imali smo 10,5 miliona dolara preko seleri kepa. MOrali smo skratiti sastav na 39 igrača i, iako nam se Brejdi sviđao, imali smo već tri kvoterbeka", prisetio se Pioli.

Jedan od njih je bio i Dru Bledso koji je sa 28 godina bio u najboljim godinama i od njega se očekivalo da će napraviti velike stvari u karijeri.

"Oko treće runde smo počeli razmišljati o Brejdiju, a kada smo ušli u šestu, pogledali smo i rekli: 'Ljudi, šta mi to radimo?' Niko ga još nije uzeo, želeli smo ga i na kraju smo ga odabrali", opisao je Pioli kako je izveo najveću krađu u istoriji drafta.

Patriote su 99' izabrali Toma Brejdija a ostalo je sve istorija...

Ovogodišnji Superbol će mu biti deveti u karijeri, i nijedna druga franšiza nema toliko nastupa u finalu, koliko ih imaju oni.

Ima li kraja dinastiji Brejdi-Beliček?

Podsetimo, duel između El-Ej Remsa i Nju Ingland Petriotsa je u nedelju.

JOŠ SPORTA:

Braća Kovač uvode promene i stvaraju novu dinastiju - Padaće rekordi, sledi smena generacije

Loše vesti sa Ostrva - Veruje se da su pronađeni delovi nestalog aviona!?

Kao što smo najavili: Mamić u Saudijskoj Arabiji!

Felaini dobija pravo bogatstvo!