Odbojkaši Novog Pazara optimisti pred početak finala plej-ofa sa Vojvodinom

„Liga šampiona je ostvarenje odbojkaškog sna“

> 19:45

Odbojkaš Novog Pazara Benjamin Daca rekao je danas da se superligaško finale protiv Vojvodine razlikuje od prethodnih duela tih rivala jer predstavlja borbu za najznačajniji trofej u Srbiji.

Venger pred CSKA: Izašli smo iz krize, sada je sve drugačije

- Očekuje nas težak posao, ali ako dobijemo prvu utakmicu mislim da ćemo biti kadri da i u drugoj ostvarimo uspeh. Oni su pod većim pritiskom, s obzirom da smo od početka sezone osvojili oba trofeja, a oni nijedan - ocenio je Daca.

On je naveo da se Novi Pazar do pre četiri godine borio za ulazak u Superligu, a da je sada blizu učešća u Ligi šampiona Evrope.

- Ako uzmemo titulu, blizu smo evropskog krema. Osvojili smo sve ostale domaće trofeje, ostaje još onaj koji donosi Ligu šampiona. Bio bi to veliki korak za sve. Dolazak najjačih timova u Pazar predstavlja potpuno ostvarenje odbojkaškog sna - dodao je Daca.

Finalna serija na tri pobede počinje sutra u 18.00 u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, a Novosađani će biti domaćini i drugog meča, koji je na programu četiri dana kasnije.

- Titula bi nam donela mnogo. Bila bi to nagrada igračima, rukovodstvu, gradskoj upravi koja nas godinama nesebično podržava i našim navijačima. Osvojiti trofej u sportu koji je u Srbiji na vrhunskom nivou, ogroman je uspeh. Istovremeno, pobednički pehar bi predstavljao i veliku obavezu, ali da ne pričamo unapred - rekao je predsednik Pazaraca Ervin Ćorović.

JOŠ SPORTA:

Lalatović: Samo da na krovu ne izgubimo!

Sutra tačka na drugi deo Superlige

Đukić: Ne znam zašto je pomeren derbi

Milojević: Dobro je što je pomeren termin derbija!

Umro Rej Vilkins