Osvojio srebrnu medalju na Olimpijadi iz fizike, otišao da studira na prestižnom Kembridžu, ali sa velikim uspehom igra i za košarkaški tim te škole

Milan Krstajić - fizičar sa basketarom!

> 08:54

Jedan od mnogih talentovanih "klinaca", koji su otišli iz Srbije sa željom da unaprede i prošire obrazovanje je i Milan Krstajić. Otišao je na jedan od najprestižnijih svetskih univerziteta - Kembridž i trenutno je na drugoj godini studija fizike. Nauka je njegov život, ali Milan razbija predrasude jer se, takođe uspešno bavi i košarkom, pošto igra za univerzitetski tim.

- Košarku treniram 12 godina, i tokom osnovne i srednje škole sam igrao za KK Vračar i KK Radnički. Trenutni planovi su mi da posle osnovnih studija upišem i doktorske, takodje negde u inostranstvu. Ako i tada budem imao prilike da se bavim košarkom, sigurno ću nastaviti. Iako sam već dugo opredeljen ka karijeri u oblasti fizike, košarka mi je oduvek bila vrlo važna životna aktivnost - ne odustaje Milan od obe svoje ljubavi.

Inače Milan je osvojio srebrnu medalju na Olimpijadi iz fizike, što nikako nije prošlo nezapaženo kod Britanaca, koji su mu momentalno dali stipendiju.

- Što se tiče medalja sa međunarodnih Olimpijada iz fizike, mislim da su mi dosta značile pri upisivanju univerziteta jer su te nagrade jedna od stvari koje se gledeaju tokom procesa prijave. I u Srbiji se dosta pozitivno gleda na sve to, na primer, te nagrade su mi omogućile da konkurišem za stipendije Ministarstva Omladine i Sporta, a i kompanije NIS takodje.

Athletes USA Serbia - Agencija broj 1 u svetu za sportske stipendije u Americi