Danas je u SC "Banjica" priređena prava sportska manifestacija u okviru proslave "Dana škole Sportske gimnazije". Zaslugom đaka i vrsnih sportista ove gimnazije, ove godine se više puta intonirala himna himna Srbije, pa je tako i ova proslava započela.

SPEKTAKL NA BANJICI: Proslavljen "Dan škole Sportske gimnazije" (FOTO)

> 12:01

Nakon intoniranja nacionalne himne, đacima, profesorima i gostima obratio se direktor Sportske gimnazije Radosav Nikolić.

Athletes USA Serbia - Agencija broj 1 u svetu za sportske stipendije u Americi

"Posebna čast mi je bila što sam bio sa košarkašicama u Limožu i doživeo ono što sam ja u svojoj mladosti doživljavao učestvovajući na raznim takmičenjima. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali, jer su na pravi način zastupali Sportsku gimnaziju. Milo mi je što danas vidim i đake kojima sam ja nekad bio profesor. Sve mi je milo danas."

Nije iznenađenje što je medalja došla. Lepotice iz Sportske gimnazije treće su na svetu!(VIDEO)

Iako su đaci Sportske gimanzije nizali uspehe ove godine, prioritet su ipak zaslužile košarkašice koje su osvojile bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, kojima je trener Andrej Stanojević uručio pehar. Odmah nakon toga, direktor Radosav Nikolić im je u ime škole poklonio tablet računare. Iste nagrade dobili su i učenica generacije Mila Žarković, sportista generacije u ženskom ekipnom sportu - Julijana Vojinović, sportista generacije u muškom ekipnom sportu - Vanja Marinković, sportista generacije u ženskom individualnom sportu - Nina Mandić, sportista generacije u individualnom muškom sportu - Đorđe Srđević, kao i 5 odbojkašica maturantkinja.

Imala je Sportska gimnazija mnogo sportskih heroja, između ostalih Andreu Arsović, Viktora Troickog, Filipa Filipovića i Matiju Nastasića. Ali sigurno je da je današnja gošća iznenađenja, bivša reprezentativka Srbije u košarci Nataša Kovačević pravi heroj nacije, veliki borac i uzor.

"Drago mi je što sam ponovo u svojoj školi i želim da čestitam svim nagrađenima danas, a posebno mojim predivnim košarkašicama na divnom uspehu koji su postigle", rekla je Nataša Kovačević.

Direktor Nikolić je rekao da ga je Nataša prijatno iznenadila, i zahvalio se na dolasku njoj i olimpijskoj šampionki iz Londona Milici Mandić.

 

Svoje umeće mnogobrojnoj publici pokazale su plesašice i đaci gimnazije Nina Milinković i Anja Jovanović.

Potom su na scenu stupile gimnastičarke koje su svojim nastupom oduševile sve prisutne.

Nakon toga, olimpijska šampionka Milica Mandić se obratila publici i zajedno sa budućom šampionkom tekvondoa i đakom Sportske gimnazije Tijanom Bogdanović uradila simulaciju borbe.

Do kraja programa, svoje umeće su pokazali i rvači, džudistkinje i karatisti gimnazije.

Na samom kraju, zategnule su se mreže u SC "Banjica" i odbojkašice Skupštine grada su odmerile snage sa učenicama Sportske gimnazije.

Facebook: AthletesUSA.Serbia

Twitter: AUSASerbia