Zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Gordon Dugud otvorio je večeras Dan američkih koledža u Srbiji.

SPORTSKE STIPENDIJE U SAD? Evo šta čeka one koji odu u Ameriku!

> 21:45

Na danu američkih fakulteta je predstavljeno oko 30 visokoškolskih ustanova za učenike iz Srbije koji žele da nastave školovanje u SAD.

Drugi po redu Dan američkih koledža u Beogradu organizovali su Međunarodni akademski centar u saradnji sa Ambasadom SAD za buduće studente, ali i stručnjake različitih oblasti koji planiraju dalje usavršavanje u SAD.

Programi oko 30 američkih visokoobrazovnih institucija i studijskih programa predstavljeni su u hotelu Falkensteiner, gde su bivši studenti iz Srbije potencijalnim govorili o svojim iskustvima sa školovanja u SAD, o mogućnostima za studiranje, životu u kampusu, stipendijama, upisu na koledže, studentskim vizama...

Gordon Dugud izjavio je na otvaranju da je američki sistem obrazovanja pristupačan studentima iz celog sveta.

"Ponosni smo na naš sistem srednjoškolskog obrazovanja, koji je kompleksan zbog toga što je mešavina državnih, privatnih, verskih i tehničkih škola", rekao je on.

On je posetiocima ukazao da imaju priliku da na Danu koledža saznaju kako taj sistem funkcioniše.

"Kako srednje tako i univerzitetsko obrazovanje u Americi je raznoliko, merodavno i pristupačno svakom širom sveta. Svake godine strani studenti dolaze na studije u SAD i predstavljau, svako svoju zemlju, na našim univerzitetima", dodao je on Dugud.

SA POLA SNAGE: Handanović skinuo sjajan volej i to samo jednom rukom! (VIDEO)

POTEZ SEZONE: Eto dominira u Turskoj, fenomenalno asistirao petom sa 35 metara u poslednji sekundama! (VIDEO)

TROFEJ, REKORD, SLAVA: Noletov čas tenisa Federeru, ovo je zvanično najbolja sezona u istoriji Open ere!