“Crvena zvezda nije samo fudbalski tim, to je ideologija, filozofija i nacionalni simbol”

> 15:30

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je njegov klub "čuvar pravoslavlja" i dodao da u srpskom klubu nema korupcije.

Terzić je te detalje, kao i neke druge o istrazi UEFA o nameštanju utakmice PSŽ-a i Zvezde, otkrio u razgovoru za francuski list "Le Monde".

Autor teksta na pomenutom portalu je na zanimljiv način započeo svoj intervju.

"U Srbiji sada fudbalski vlada Crvena zvezda, koja je preuzela to mesto od svog najvećeg rivala Partizana, koji je bio omiljeni klub bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i koji je bio nepobediv. Da vam iskreno kažem, niko ne zna ko, zapravo, vodi ta dva kluba. Jedno je sigurno – ne postoji vlast kojoj nije stalo", navodi se.

Zvezdan Terzić kaže da Crvena zvezda nije samo jedan običan fudbalski klub, već mnogo više od toga.

"Crvena zvezda nije samo fudbalski tim, to je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Crvena zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavlja", izjavio je Terzić za "Le Monde".

Terzić je oštro osudio pisanje L'Ekipa o navodnom nameštanju i "nečasnim radnjama" Crvene zvezde i Pari Sen Žermena.

"U nekom trenutku UEFA će morati da otkrije ime ludaka koji je smislio ovu priču i uznemirio javnost, čime je ukaljao ugled oba kluba i Lige šampiona. Kako su oni napisali članak od šest strana oko nečega što se nije dogodilo? Tome ne bi poverovao ni šestogodišnjak", jasan je Terzić.

Prvi čovek Zvezde dodaje da u Zvezdi nema korupcije, te da su za kaljanje ugleda krivi uglavnom ljudi koji imaju lične interese.

"Srpski fudbal nije ni bolji ni gori od francuskog. Ove ne postoji korupcija, to je samo pitanje percepcije. U Srbiji je sve 'izvikano'. Loša slika o našem fudbalu je stvorena od strane zvaničnika koji pokušavaju da za sve okrive druge zbog svojih ličnih interesa. Mi, u Srbiji, ne posmatramo nekoga ko je u zatvori isto kao vi u Francuskoj", dodao je Terzić.

Podsećamo, kako je Mond ranije preneo, istraga o eventualnoj nameštaljci na meču PSŽ-a i Zvezde je došla do "mrtve tačke" zbog Srbije.

Duel poslednjeg kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se od 21 sat na "Marakani".

JOŠ SPORTA:

Sterling napao medije i svima poslao snažnu poruku! (FOTO)

Tuhel: "Fudbal je ovo, treba napadati..."

Kazins u razvojnoj ligi!

Obradović nakon poraza: "Srbija se nije adaptirala na nivo sudjenja u ovoj utakmici..."