Mlada reprezentacija Srbije učestvovaće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, koje se igra od 16. do 31. jula, gde će naši pokušati da odbrane uspeh od prošle godine u Litvaniji - titulu!

"ORLIĆI" KREĆU U ODBRANU TRONA: Počinje Evropsko prvenstvo (U21)!

> 21:38

Veljko Paunović, selektor omladinaca rekao je danas da će njegovi fudbaleri pokušati da ostvare što bolji rezultata na Evropskom prvenstu, kao i da je osvajanje trofeja previsok cilj.
"Voleli bismo da imamo iste uslove kao i prethodna generacija, od njih nisu bila velika očekivanja, igrali su bez pritiska. Mi ćemo morati po istom modelu, utakmicu po utakmicu. želimo da osvojimo trofej, ali to je u ovom trenutku previsok cilj", rekao je Paunović novinarima.

Turnir se igra od 16. do 31. jula i Srbija će pokušati da odbrani titulu osvojenu prošlog leta.
"Sada želimo samo da pobedimo prvu utakmicu, želimo jedno od prva dva mesta u grupi i ako nam svaka sledeća utakmica bude bila kao finale lakše ćemo moći da odbranimo trofej", kazao je Paunović.

Omladinska reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi B sa Ukrajinom, Bugarskom i Nemačkom, koju Paunović smatra "favoritom u svakom pogledu". Selektor je istako i to da ima ozbiljnih problema sa sastavom pred puz za Mađarsli, pošto Stefan Veljković nije dobio dozvolu od Totenhema da se priključi ekipi, kao ni Sergej Milinković-Savić od Genka.
"Još je nejasno da li će se oni priključiti ekipi. Lepa je stvar što mogu da računam na sve igrače iz srpskih klubova, raduje me da su svi odgovorili na pozive u ovim nezgodinim terminima i zahvalni smo im na tome", rekao je Paunović.

Srbija započinje turnir utakmicom protiv Ukrajine 19. jula, a Paunović će dan uoči tog susreta morati da preda konačan spisak igrača.

Izvor: sportske.net