Konačno! Srpski teniser će posle godinu dana zabrane igranja najzad moći da se vrati takmičenju na turnirima. Prva stanica Umag

DOČEKAO JE: Troicki ponovo u igri!

> 15:24

 

Srpskom teniseru Viktoru Troickom konačno je istekla jednogodišnja suspenzija koju mu je izrekla Međunarodna teniska federacija zato što je na turniru u Monte Karlu prekršio pravila doping kontrole, jer nije dao uzorak svoje krvi.

On je sa svoje 12. pozicije pao čak na 842. mesto ATP liste sa svega 20 bodova, tako da on od danas kreće sa svojom karijerom iznova. Prvi turnir na kome će se takmičiti biće baš na mestu na kome je odigrao svoj poslednji meč pre suspenzije, u Umagu.

Srpski igrač će međutim morati da se težim putem kao i na početku profesionalne karijere probija do mesta na kome je bio, pa mu tako predstoji igranje na čelindžerima, jer zbog trenutne pozicije ne može da igra na turnirima iz serije 250, 500 i 1000. Ipak, najbitnije je da će moći da se vrati onome u čemu se najbolje snalazi, igranju tenisa.

Podsetimo da je Troicki tvrdio da je osoba koja je uzimala njegove uzorke za doping kontrolu rekla da nije potrebno da da krv, jer se u tom trenutku loše osećao, ali je sud zaključio da taj službenk nije imao pravo da tako nešto učini i izrekao kaznu od 18 meseci zabrane igranja.

Ipak, srpski teniser se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i u novembru mu je smanjena suspenzija na godinu dana. Ipak, ovo je bila jedna od najoštrijih kazni koje su izrečene u tenisu, koje čak nisu ni dobijali oni za koje je dokazano da su koristili nedozvoljena sredstva. Tako Srbin nije imao pravo čak ni da trenira u objektima u kojima se održavaju turniri, a bio mu je zabranjen i ulaz u na finale Dejvis kupa.

Izvor: telegraf.rs