"Ništa se od moje izjave iz Rija nije promenilo i to je najbitnije. Živimo u takvoj zemlji gde se manje-više niko ne poštuje", kaže proslavljeni vaterpolista.

VATERPOLO U SRBIJI ĆE NESTATI: Čuveni vaterpolista nije promenio mišljenje!

> 10:02

Andrija Prlainović ne priča puno van bazena, ali kada se oglasi pogađa u centar stvari. I dalje mnogim ljubiteljima sporta u glavi odjekuje iskrena izjava data posle osvajanja olimpijskog zlata u Riju prošlog leta, kada je izrazio nezadvoljstvo zbog stanja u jednom od najtrofejnijih srpskih sportova. 

Bio je to istup koji je uzburkao strasti i najavio ružna prepucavanja koja su potom usledila mahom između srpskih klubova.
„Što se tiče te izjave, najmanje je bitno da li ju je neko lično shvatio i na koga je ona usmerena. Ono što je najtužnije i što se desilo, što je realno, jeste stanje u našem klupskom vaterpolu. Ono što sam tada rekao počelo je brzo da se potvrđuje, od mnogih, i u vaterpolu i u drugim ekipnim sportovima po klubovima. Eto, i Partizan i Zezda su u nikad goroj stiuaciji i veliko je pitanje kako će ubuduće izgledati oba kluba. To je ono što je najbitnije od cele te halabuke posle mojih reči. Izjava kao izjava, bilo je i ovakvih i onakvih pre, ali je mnogo bitnije kakvo je stanje u našem vaterpolu, a mogu da potvrdim koliko je loše. Nikad lošije, po informacijama koje dobijam iz naših klubova“, rekao je Prlainović.

U takvoj situaciji i budućnost reprezentacije se dovodi u pitanje.
„Ne znam kakva je budućnost. Teško je prognozirati. Imamo kvalitet, verujem da narednih pet, šest godina možemo da budemo u svetskom vrhu, ali može da nam se desi da jednom skliznemo, da nas više ne bude. Znam kakav je status vaterpola u Italiji i Mađarskoj, gde sam igrao, čije reprezentacije pobeđujemo na velikim takmičenjima i uvek nam gledaju u leđa. Nezahvalno je prognozirati, ali se to sve troši i ne znam dokle će to trajati. Ne radi se dobro jer vaterpolo nakon svih rezultata nema svoje mesto u društvu i nije pronađen način za finansiranje klubova. Veliko je pitanje kako će oni izgledati u budućnosti, a srpski reprezentativci iz njih dolaze. Slika budućnosti vaterpolo sporta u Srbiji je pomalo siva“, istakao je Prlainović.

Vaterpolista mađarskog Solnoka žali što njegove reči iz Rija nisu ništa promenile. 
„Ja sam s tim završio. Niti sam imao želju da se bilo kome dopadnem, niti kakva će biti nečija reakcija. Hteo sam da kažem šta je surova realnost i skrenem pažnju na moj sport i situaciju u njemu. Ništa se od te izjave nije promenilo i to je najbitnije. Živimo u takvoj zemlji gde se manje-više niko ne poštuje. S tim sam se pomirio i nemam više nikakvo posebno mišljenje o izjavi i načinu kako su prenete moje reči i nekim delom iskonstruisani i pojedini naslovi“, zaključio je Andrija Prlainović.

Još sporta:

OPET SE IGRAO KOŠARKE: Jokić srušio Boston i zamalo upisao tripl-dabl! (VIDEO) 

SUMIRAO KARIJERU: Evo koji klub Ćabi Alonso smatra posebnim! 

NEVIĐENO DO SADA: Navijači Barselone izazvali zemljotres nakon gola za 6:1! (FOTO) 

FIORENTINA DOBIJA NOVI STADION: Navijači udaljeni od igrača samo 7 metara!