HUMANI ŠAMPIONI: Vaterpolisti posetili decu koja boliju od malignih oboljenja!

> 22:19

Srpski vaterpolisti okupili su se u nedelju na Košutnjaku, gde su odradili prvi trening pred meč sa Nemačkom, koji je na programu u utorak. Danas su selektor Dejan Savić, tim menadžer Jugoslav Vasović i igrači, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk posetili decu koja boluju od malignih oboljenja, a na poziv Službe za pedijatrijsku onkologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Šampioni su se družili sa mališanima, prepričavali kako se to osvajaju zlatne medalje na najvećim svetskim takmičenjima i pružili im podršku u njihovoj borbi.

Veliku zahvalnost dugujemo našim vaterpolistima koji su i pored brojnih obaveza izdvojili vreme da nas posete – kaže rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju IORS, dr Lejla Paripović i dodaje:

Dolazak takvih šampiona kao što su naši vaterpolisti ovim mališanima mnogo znači. Na našem odeljenju godišnje se leči oko 100 dece i mogućnost da upoznaju neke od svojih sportskih idola je za nih od nemerljivog značaja – konstatovala je dr Paripović.

Vaterpolo reprezentacija Srbije na simboličan način podržaće i Udruženje uvek sa decom koje pruža pomoć mališanima obolelim od raka. Ovo udruženje postoji već 26 godina, a vaterpolisti Srbije će pred meč sa Nemačkom u Svetskoj ligi u Zrenjaninu nositi specijalno dizajnirane majice ovog udruženja sa SMS brojem za pomoć – 7175.

Još sporta:

PARTIZAN NE BRINE ZA BUDUĆNOST: Kadeti rasturili Romu sa četiri laka gola!

NE MOŽE OVO U SUPERLIGI: Neuspela 'panjenka' i veliki promašaj! (VIDEO)

TEŠKOM MUKOM DO POBEDE: Britanac namučio Noleta, ali nije uspeo da ga iznenadi!

VELIKA POMOĆ SUDIJE: Real do rekorda, Ramos junak, ali u senci očajne odluke! (VIDEO)