Bravo! Devojke ostvarile najveći uspeh u ženskom vaterpolu!

> 19:31

Naše reprezentativke su pobedile Izrael nakon izvođenja peteraca i zauzele deveto mesto. 

Lola spreman: Doveo sam liniju do savršenstva, presrećan sam zbog povratka!

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pošto je danas posle boljeg izvođenja peteraca pobedila Izrael sa 6:5 (3:1, 0:2, 1:0, 0:1 - 1:2).

Naše devojke su preokretom došle do najvećeg uspeha u istoriji ženskog vaterpola. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jelena Vuković sa četiri gola, dok se u selekciji Izraela istakla Šunit Strugo. 

Predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić čestitao je devojkama i stručnom štabu.

"Naš najveći uspeh. Ostvarili smo ga sportski, kvalifikacijama, van Beograda. Nismo imali sreću protiv Nemačke, ali to je sport. Ženski vaterpolo je zapostavljen u svim zemljama bivše Jugoslavije i nešto moramo da uradimo da bude bolje", rekao je Jelenić. 

Selektor Dejan Jovović je ocenio da je igra u odbrani bila ključ pobede. 

"Naša odbrana je presudila. Teško je bilo da se vratimo posle 0:3, ali smo uspeli. Peterci su lutrija. Sada mi je žao što onaj meč sa Nemačkom nismo igrali kasnije", kazao je Jovović. 

Srbija je u prvom kolu Evropskog prvenstva izgubila od Nemačke nakon preokreta i za tom utakmicom je ostala velika žal jer bi ih pobeda odvela u četvrtfinale a kasnije se nikad ne zna jer su svi jednaki. 

"Da sada igramo sa Nemicama 'razbile' bismo ih. Bilo je neizvesno, ali me raduje što smo uspele da se vratimo u igru. Lara je imala neverovatan šut, a posle nas je sreća pogledala. Treba da nastavimo radimo, a ne kao posle Beograda 2016. godine da stanemo", rekla je Vukovićeva. 

Junakinja Vladana Klincov kazala je da se pribojavala ishoda današnjeg meča. 

"Plašila sam se ishoda. Pomišljala sam i na peterce. Trebalo je preživeti Nemačku i one ubedljive poraze. Trebalo je naći snagu, koncentraciju i podići se. Uspele smo, srećne smo, šta drugo da kažem", rekla je Klincova. 

JOŠ SPORTA:

Jedan od najboljih golmana Mundijala stiže kao zamena za Alisona

Vajda zahtevao da ode Pepe Imas: Hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu

Pulišić nije bio igrač utakmice zbog piva!

Između "Stare dame" i "Crvenih đavola" on bira ono prvo - Hoće nazad!