Košarkaši Metalca će domaćini u Valjevu biti tek u novembru, u utakmici sa Igokeom, objavljeno je na sajtu ABA lige

ABA: Metalac tek u novembru domaćin!

> 10:19

Utakmica protiv Solnoka u drugom igraće se u Mađarskoj, a protiv Cedevite u četvrtom kolu u Zagrebu, preciyirano je.

Razlog za ovakvu odluku je činjenica da Valjevci još nisu ni započeli neophodne radove u postojećoj gradskoj sportskoj dvorani, koja je, kao privremeno rešenje, podignuta u centru grada 1973. pokrtivanjem stadiona za male sportove "15. septembar".

Prilikom nedavne posete generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca dogovoreno je da se moraju postaviti novi koševi i novi semafor, te da se mora urediti svlačionica za gostujuće ekipe.

Kako trenutno stvari stoje, u šta se uverio i izveštač agencije Beta, novi "Elanovi" koševi teško će moći da se unesu u sportsku dvoranu i u delovima. Konstrukcija koševa teška je preko jedne tone.

Takođe, na delu tribine, na kojoj je i novinarska loža, moraju se napraviti "džepovi" gde će se sklanjati koševi u vreme utakmica i treninga rukometnih i odbojkaških erkipa, a ni ti radovi nisu započeti.

Metalac se u ABA ligi našao posle odustajanja Radničkog iz Kragujevca, iz finansijskih razloga, plaćanjem vajld kard od 150.000 evra.

U valjevskom klubu trenutno na nivou tog regionalnog košarkaškog takmičenja funkcioniše jedino ekipa, koju je selektirao trener Vladimir đokić.

Uz desetak mladih igrača, uglavnom pristiglih iz Užica i čačka, novoangažovana pojačanja su plejmejkeri Nikola Otašević i Slobodan Dunđerski, centri Miroslav Radenković, đorđe Majstorović i Bojan Radulović, kao i bek Boris Bakić.

Metalac bi želeo da angažuje i centra Ratka Vardu, kao i bivšeg crnogorskog reprezentativca Ivana Maraša, koji je već igrao u Valjevu.

Valjevski ABA ligaš će novu proveru forme ovoga vikenda imati u Vršcu, gde učestvuje na turniru sa istoimenom domaćom ekipom, Leotarom iz Trebinja i Konstantinom iz Niša.