"Italija, Grčka, Rusija, Nemačka...ABA liga je najteža!"

> 01:09

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle pobede nad Zadrom da je ABA liga jedna od najtežih liga u Evropi.

Kvalifikacioni turnir za Kup Srbije: Herojska igra Novog Beograda i pobeda nad Zvezdom!

"Bio sam u Italiji, Grčkoj, Rusiji i Nemačkoj pa mogu da kažem da je ovo najteža liga. Real bi sigurno osvojio ABA ligu, ali... Ovde svi znaju da igraju košarku i svi znaju sve. Igra je jako tvrda, svaka ekipa zna šta je košarka. U ostalim ligama nije da svaka ekipa zna igrati. Ovde je jako teško dobiti utakmicu u gostima. Komplikovana je liga i zato se mnogi stranci ovde ne snađu. Primera radi, u francuskoj ligi je igrao fantastično i dođe ovde, ali se ne snađe. Ovde je vrlo teško, mnogo kontakata i niko te ne pusti da uđeš u ritam", rekao je Trinkijeri novinarima posle utakmice. 

Partizan je večeras pobedio Zadar sa 97:92 posle produžetka, a Trinkijeri je ocenio da je "dovoljno pameti" i stabilnosti njegovom timu donelo pobedu. 

"Dobili smo utakmicu 10 puta, a izgubili devet... I taj plus jedan je bio ključni. Očekivao sam takvu utakmicu, jer Zadar je čvrsta ekipa, sa mnogo srca. Mi smo loše krenuli, pa smo onda u trećoj četvrtini bili malo bolji i otišli na plus 12, ali smo onda imali neke greške, a i iskreno domaći igrači imali su nekoliko lepih poteza. Litl je imao par teških šuteva koje je pogodio. Ušli smo u produžetak, ali smo bili dovoljno mirni i pametni, znali smo šta da radmo sa loptom", rekao je Trinkijeri. 

On je dodao da obožava igrati u Zadru, jer mu je hala "Krešimir Ćosić" najdraža posle nekadašnjeg Pionira, odnosno dvorane "Aleksandar Nikolić".

JOŠ SPORTA:

Solskjerov Mančester bez greške - 7/7

Drama u Dalmaciji - Partizan rafalnom paljbom Markusa Pejdža srušio Zadar posle produžetka!

Srbija bolja od Bahreina

Arsenal matirao Čelsi u dva poteza!