Stotine hiljada ljudi okupilo se danas na paradi na ulicama Bostona da bi pozdravilli nove šampione lige američkog fudbala (NHL) Nju Ingland Petriotse, posle spektakularnog trijumfa na Superbolu.

NIJE SMETALA NI KIŠA: Stotine hiljada navijača izašlo na ulice Bostona da pozdravi šampione! (VIDEO)

> 08:14

Petriotsi su u ponedeljak osvojili Superbol, pošto su u finalu u Hjustonu posle velikog preokreta i produžetka pobedili Atlantu Falkonse sa 34:28. Oni su u najvećem preokretu u istoriji Superbola nadoknadili 25 poena zaostatka i osvojili peti trofej. To je prvi put da je Superbol rešen u produžetku.

Igrači predvođeni kvoterbekom Tomom Brejdijem i trenerom Bilom Beličikom su u amfibijskim vozilima iz Drugog svetskog rata, zajedno s vlasnicima kluba, prošli ulicama Bostona, uključujući i ciljnu ravninu čuvenog maratona.

Guverner države Masačusets Čarli Bejker i gradonačelnik Bostona Marti Volš dočekali su šampione ispred gradske skupštine, gde su se mogli videti navijači kako nose klupske dresove, ali i maske koze (goat), što je aluzija na akronim GOAT - najbolji svih vremena.

Navijači su uzvikivali prezime jednog od najboljeg kvoterbekova svih vremena Toma Brejdija i njegove inicijale i broj na dresu: "TB12".

Neki od njih nosili su i uvredljive parole na račun komesara NFL lige Rodžera Gudvela, koji je na početku sezone 2016. suspendovao Brejdija na četiri utakmice zbog učešća u skandalu sa loptama.

Trener Petriotsa rekao je da je ekipa radila žestoko, najbolje od svih ekipa koje je trenirao. On je u više navrata uzvikivao: "Nema slobodnih dana".

Navijačima nisu smetali sneg, jak vetar i kiša i lepljive konfete u crvenoj, plavoj i beloj boji, jer su svi želeli da vide Lombardijev trofej u Brejdijevim rukama.

"Rekao sam vam da ćemo trofej doneti kući i doneli smo ga. Utakmica je bila teška, ali svi ćemo je se sećati do kraja života", rekao je Brejdi, koji je petostruki osvajač Superbola.

Još sporta:

FILMSKA PRIČA: Za samo godinu dana od Zaprešića do Atletiko Madrida!

NOVA TRANSFER BOMBA: Brazilac definitivno u Zvezdi!

KAO U DOBRA STARA VREMENA: Fabregas se vratio kući! (FOTO)

GOTOVO: Teo ne može da nastupi, menja ga Anđušić!