Posle aktuelnog šampiona Sijetla i Nju Ingland Petriotsi izborili plasman u 49. Super Boul, pošto su u finalu AFC savladali Indijanapolis sa 45:7

PATRIOTE IZAZIVAJU ŠAMPIONA: Nju Ingland na Sijetl u Super Boulu!

> 03:07

Sijetl će pokušati da postane prva ekipa posle 10 godina, kojoj je pošlo za rukom da odbrani titulu. Poslednji tim koji je to uspeo su Nju Ingland Petriotsi, a upravo će velikan iz Bostona biti rival aktuelnom šampionu u Super Boulu, za dve nedelje u Glendejlu, pošto je u finalu Američke fudbalske konferencije savladao Indijanapolis sa .

U ovom plej-ofu Tom Brejdi je pokazao zbog čega je, ipak ispred velikog rivala Pejtona Meninga. Iako kvoterbek Denvera ima bolje statističke brojke, dirigent Patriota je protiv Indijanapolisa, koji je sprečio Meninga da dođe do Super Boula, u ubedljivom trijumfu od 45:7, potvrdio da je igrač za velike utakmice. Na kraju je meč završio sa 226 prebačenih jardi, uz tri pasa za tačdaun i intersepšn. Odličan je bio raning bek Lageret Blaunt sa 148 istrčanih jardi i čak tri tačdauna, kao i risiver Džulijan Edelman, kome je malo falilo da osvoji hvatanjem 100 jardi. Završio je utakmicu sa 98 jardi.

Ovo će Nju Inglandu biti šesto Super Boul učešće u ovom veku, u eri trenera Bila Beličika i Toma Brejdija. Osvojili su tri titule 2002, 2004. i 2005. dok su na poslednja dva učešća 2008. i 2012. poraženi od Njujork Džajentsa. Ukupno će ovo biti osmi Super Boul za bostonske Patriote, a te 1986. i 1997. poraženi su od Čikaga i Grin Beja.